Cum te ajuta o nutritie sanatoasa impreuna cu excercitiile fizice?

O nutritie sanatoasa te ajuta foarte mult in viata de zi cu zi. In acest sens, daca vei urma o nutritie sanatoasa vei avea energie in fiecare zi si poti preveni aparitia unor boli cronice. Pe de alta parte, in lipsa unei alimentatii sanatoase, organismul are un risc mai mare de infectie, oboseala si performante mai reduse la nivel fizic si mental. 

De asemenea, un alt mare avantaj obtinut daca vei alege o nutritie sanatoasa, este reprezentat de prevenirea obezitatii. Kilogramele in plus reprezinta su siguranta un factor de risc major in ceea ce privesc afectiunile cardiovasculare, diabet de tip 2, osteoporoza si atac vascular cerebral. Totodata, aceste kilograme in plus sunt cele ce forteaza oasele si afecteaza buna functionare a organelor. Avand in vedere toate aceste aspecte, vedem ca este foarte importanta o nutritie sanatoasa pentru a te bucura de o viata mai buna.

De asemenea o nutritie sanatoasa, creste si nivelul de colesterlor bun, ajutand la scaderea trigliceridelor. In aceste conditii, vedem ca o nutritie sanatoasa este ideala pentru a mentine un flux sanguin normal. Nutritia sanatoasa este cea care ajuta la reducerea riscului de cancer de esofag, san, endometrial, colorectal si de rinichi. In acest sens, putem spune ca este indicata si limitarea consumului de alcool.

De ce sa optezi pentru o nutritie sanatoasa si exercitii fizice?

Alaturi de o nutritie sanatoasa, activitatile fizice reprezinta un element foarte important in ceea ce priveste mentinerea unui stil de viata sanatos. In acest sens, activitatea fizica este cea care va creste stima de sine, si va contribui de asemenea la reducerea riscului de boli de inima a hipertensiunii arteriale si a diabetului de tip 2. Pentru a te bucura de o stare de sanatate optima, pe langa o nutritie sanatoasa, este recomandat sa faci cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata pe zi. Printre aceste activitati fizice recomandate, putem aminti:

  • Miscarile zilnice precum mersul pe bicicleta, curatenia in casa, gradinaritul si alte activitati de acest tip;
  • Activitatile recreationale precum dansul, jocul, mersul sau plimbarile mai lungi;
  • Activitatile sporite, printre care putem aminti fitness, inot, alergat, pilates, fotbal, tenis, etc. 

Trebuie sa ai in vedere faptul ca beneficiile activitatilor fizice apar dupa sesiunile moderate de miscare. Sunt importante si alte elemente din acest punct de vedere pentru o putere mare de concentrare, printre care putem aminti un somn odihnitor, reducerea depresiei si a anxietatii. 

Pe termen lung, o nutritie sanatoasa si sport, ajuta la mentinerea greutatii in limite normale, reducand in acest sens si riscul de afectiuni cronice, contribuind eficient la echilibrarea zaharului din sange. 

Adopta o nutritie sanatoasa si fa miscare in fiecare zi!

Daca veti tine cont de acest sfat si vei adopta o nutritie sanatoasa, facand miscare in fiecare zi, vei avea doar de castigat. Aceste doua elemente, te ajuta sa te simti mai bine in fiecare zi, sa slabesti, sa ai energie si implicit sa traiesti mai mult.

Pentru o nutritie sanatoasa este important sa consumi mereu:

  • Fructe si legume proaspete;
  • Cereale integrale;
  • Nuci si seminte;
  • Lactate;
  • Carne slaba.

Odata ce vei avea in vedere aceste recomandari referitoare la o nutritie sanatoasa si la activitatile fizice, ai ocazia de a te bucura de o viata mult mai buna. De asemenea prin ingrijirea corpului printr-o nutritie sanatoasa, ai ocazia de a construi o rezistenta excelenta, ce va reprezenta o baza solida pentru sanatate. Ceea ce vei pune in farfurie are un rol foarte important in ceea ce priveste posibilitatea de aparitie a unor boli, iar daca nutritia va fi una sanatoasa ai ocazia de a tine la distanta aceste pericole.